Lebedinski Law, P.C. IMMIGRATION AND NATIONALITY LAW
Lebedinski Law, P.C.IMMIGRATION AND NATIONALITY LAW

Віза для Жертв Злочинів

Іммігранти часто становляться жертвами злочинної діяльності, тому що вони сприйнятливі до шахрайства, живуть у районах з високим рівнем злочинності, або тому що вони не знають англійської мови. Часто жінки є жертвами насильства в сім'ї, але бояться заявити про цей злочин в поліцію, бо не мають легального статусу в США. Конгрес створив неімміграційну візу або статус "U" і Закон про Захист від Насильства в жовтні 2000 року. Цей закон підсилює здатність правоохоронних органів з розслідування і судового переслідування випадків насильства в сім'ї, сексуального насильства, торгівлі людьми та інших злочинів, і в той же час, забезпечує захист жертв таких злочинів. U-статус призначений для людей, у яких немає легального статусу і через це вони бояться сповістити або викликати поліцію.


U віза або статус підходить для жертв злочинів, які психологічно і фізично постраждали і допомагають правоохоронним і урядовим органам в розслідуванні або кримінальному переслідуванні злочинної діяльності. Отримання U візи або статусу надасть заявнику, дружині і дітям у віці до 21 року, дозвіл на роботу, легальне перебування в США (максимум 4 роки) і можливість подати заяву з проханням про постійне місце проживання в США (зелена карта).


Щоб отримати право на U візу або статус, заявник повинен довести, що він або вона:

  • значно фізично і психологічно постраждала в результаті злочинної діяльності,
  • має інформацію про злочинну діяльність,
  • співпрацює і допомагає правоохоронним органам у розслідуванні кримінального злочину, і
  • злочинна діяльність порушує закони США і є одним з кваліфікованих злочинів.


Приклади кваліфікаційних злочинів: вчинення або змова з метою вчинення насильства в сім'ї, напад зі зброєю, згвалтування, дача неправдивих свідчень у суді, шахрайство у сфері робочої візи, а також інші злочини. Повний список кваліфікованих злочинів опублікований на сайті www.uscis.gov.
 

Для того, щоб подати заявку на U візу, людина повинна отримати сертифікацію від федерального, державного або місцевого правоохоронного органу (наприклад, поліцейська дільниця) і подати заяву в імміграційну Службу США. Заява повинна включити документи та інформацію, які доводять право на отримання U візи. Час обробки заяви Імміграційної Службою становить приблизно 1 рік з моменту відправки.
 

Людина, яка проживає за межами Сполучених Штатів і яка стала жертвою кваліфікованого злочину на території Сполучених Штатів в недавньому минулому, також може подати заяву на U візу. Якщо людина, яка отримала статус U живе в Сполучених Штатах, але дружина чи діти у віці до 21 року живуть в іншій країні, вони можуть подати заяву на U візу в консульстві на основі U статусу людини, що проживає в Сполучених Штатах. Дитина, молодше 21 року, яка стала жертвою кваліфікаційного злочину, також може подати заяву на U статус або візу. І, одночасно, вона може клопотати для своїх батьків, братів і сестер віком до 18 років.
 

Імміграційна Служба США надає не більше 10 000 U віз протягом фінансового року (з 1 жовтня по 30 вересня наступного року). Інші члени сім'ї, такі як чоловік, дружина, діти або інші безпосередні родичі, які супроводжують або приєднуються до основного заявника, не зараховуються до цієї кількості. Якщо кількість виданих віз досягла 10000 до 30го вересня, всі інші заявники будуть знаходитись в списку очікування, з можливістю подати на дозвіл на роботу або тимчасовий виїзд із США.
 

Через 3 або 4 роки, людина, маюча U статус, може подати заяву на отримання зеленої карти. Щоб претендувати на отримання зеленої карти, згідно зі статусом U, людина повинна бути фізично присутньою у Сполучених Штатах протягом безперервного періоду не менше трьох років з моменту отримання U статусу, повинна продовжувати співпрацювати з правоохоронними органами. Подальше пперебуваня людини в США є виправданим з гуманітарних міркувань, або згідно з державних або громадських інтересів.


Інформація в цій статті тільки для загального відома. Ця стаття не повинна розглядатися як юридична консультація по конкретній справі або ситуації.

 

 

 

24725 West 12 Mile Road

Suite 110

Southfield, MI 48034

Phone: +1 248-663-5150

E-mail: SL@VisasTo.US

 

Or use our contact form.

For changes of address, Form AR-11 must be sent to the following address OR submitted online at www.uscis.gov:  DHS/USCIS, Harrisonburg File Storage Facility, Attn:  AR-11, 1344 Pleasants Drive, Harrisonburg, VA 22801.

 

 More news

LEGAL DISCLAIMER

The information on this Michigan Immigration Law Firm website is for general information purposes only. Nothing on this or associated pages, documents, comments, answers, emails, or other communications should be taken as legal advice for any individual case or situation. The information on this website is not intended to create, and receipt or viewing of this information does not constitute, an attorney-client relationship.

Law office with practice exclusively in Immigration and Nationality Law.  Serving clients in Oakland, Macomb, Wayne, Livingston counties, throughout the State of Michigan and other states.  Office located in Berkley, Oakland County; however, clients travel to meet with Svetlana Lebedinski from the cities throughout the Metro Detroit area, western Michigan and the adjacent states of Ohio and Illinois.  Full services Immigration Law Firm serving Farmington Hills, West Bloomfield, Novi, Troy, Detroit, Hamtramck, Downriver, Commerce Twp, Walled Lake, Pontiac, Livonia, Ann Arbor, Ypsilanti, Howell, Wixom, Utica and beyond.

Print Print | Sitemap Recommend this page Recommend this page
© Lebedinski Law, P.C.

This website was created using 1&1 MyWebsite.