Lebedinski Law, P.C. IMMIGRATION AND NATIONALITY LAW
Lebedinski Law, P.C.IMMIGRATION AND NATIONALITY LAW

СТУДЕНТСЬКА ВІЗА ДО США

Існує кілька видів студентських віз до США. Візи категорії F-1 можуть отримати студенти, які хочуть:
• Продовжити навчання в США, які мають закінчену вищу освіту зі ступенем бакалавра або спеціаліста;
• Продовжити навчання в США, але не мають закінченої вищої освіти;
• зарахуватися на мовні чи інші навчальні програми та при завершенні навчальної програми отримати сертифікат, диплом або ступінь;
• Вступити у приватну школу;
• вступити до середньої школи на строк до одного року, за умови оплати навчання перед його початком.

 

Розглянемо деякі вимоги статусу F-1:
• Збереження неімміграційних намірів і постійного місця проживання на батьківщині;
• Планування покинути США при завершенні навчальної програми;
• Наявність грошових коштів для оплати навчання і для проживання в США під час навчання;
• Відсутність намірів працювати в США без дозволу;
• Успішно пройти іспит з англійської мови "TOEFL"
(за винятком, якщо будете навчатися за програмою вивчення англійської мови);
• Показати тісні зв'язки зі своєю країною.

 

Як можна довести "тісні зв'язки" зі своєю батьківщиною? Це залежить від Вашої країни, міста, сімейних обставин, а також індивідуальних особливостей людини. Тісними зв'язками є різні аспекти Вашого життя, які пов'язують Вас з країною проживання: перспектива майбутньої роботи, ваше майно, зайнятість, соціальні та сімейні стосунки. Слід зазначити, що студенти в силу свого віку не мають "тісних зв'язків з батьківщиною" (дорогого майна, постійного місця роботи ...) і консул звертає увагу насамперед, на намір заявника повернутися на батьківщину і на його плани щодо застосування отриманої освіти надалі.
 

Робота


На жаль, повне оплачуване працевлаштування під час навчання за F-1 візою не дозволено.  Але є кілька варіантів працевлаштування, якщо отримати дозвіл зі свого навчального закладу:
• F-1 cтудент має право працювати у своєму навчальному закладі неповний робочий тиждень (до 20 годин).
• За певних надзвичайних обставин, F-1 студент може шукати роботу за межами кампуса, якщо успішно закінчив 1 рік навчання і робота не буде перевищувати 20 годин на тиждень. Перед початком такої роботи, F-1 студент повинен отримати дозвіл від USCIS.
• Якщо передбачено програмою курсу (за винятком курсів англійської мови), можлива практика у сфері своєї професії на протязі одного року, залишаючись у F-1 студентському статусі. Для студентів у галузі науки, технології, інженерії та математики, така практика буде продовжена на додаткові 17 місяців.


Перевід до іншого навчального закладу або зміна програми


У випадку, якщо Вам не сподобався навчальний заклад або Ви вирішили змінити спеціалізацію, Ви можете змінити навчальний заклад або поміняти навчальну програму. У випадку втрати статусу, Ви можете відновити статус не пізніше, ніж через п'ять місяців.


Особливості статусу власників візи F-2


Ваш чоловік або дружина та незаміжні, неповнолітні діти, які мають намір перебувати з Вами під час Вашого навчання, можуть отримати F-2 візи. Право на роботу або навчання у ВУЗі вони не матимуть, за винятком неповнолітніх дітей які зможуть відвідувати середню школу в США. Подружжя, що перебувають в одностатевих шлюбах, а також їхні діти (спільні або прийомні), можуть також отримати F-2 візи, як і подружжя, що перебувають у шлюбах протилежної статі, та їх діти.


У ході співбесіди на студентську візу в Консульстві США або при подачі анкети на студентський статус в США, Ви повинні бути готові до наступних питань: про Вашу освіту, про кар'єрні плани, про джерела доходів, про можливість оплати навчання, як і коли плануєте  повертатися додому .
Досвідчений імміграційний адвокат допоможе Вам оформити всі необхідні документи і подготує Вас до співбесіди.

 

Інформація в цій статті тільки для загального відома. Ця стаття не повинна розглядатися як юридична консультація по конкретній справі або ситуації. Телефонуйте Світлані Лебединської, ліцензованому адвокату, для отримання кваліфікованої консультації по Вашій ситуації і для Ваших цілей.

 

 

24725 West 12 Mile Road

Suite 110

Southfield, MI 48034

Phone: +1 248-663-5150

E-mail: SL@VisasTo.US

 

Or use our contact form.

For changes of address, Form AR-11 must be sent to the following address OR submitted online at www.uscis.gov:  DHS/USCIS, Harrisonburg File Storage Facility, Attn:  AR-11, 1344 Pleasants Drive, Harrisonburg, VA 22801.

 

 More news

LEGAL DISCLAIMER

The information on this Michigan Immigration Law Firm website is for general information purposes only. Nothing on this or associated pages, documents, comments, answers, emails, or other communications should be taken as legal advice for any individual case or situation. The information on this website is not intended to create, and receipt or viewing of this information does not constitute, an attorney-client relationship.

Law office with practice exclusively in Immigration and Nationality Law.  Serving clients in Oakland, Macomb, Wayne, Livingston counties, throughout the State of Michigan and other states.  Office located in Berkley, Oakland County; however, clients travel to meet with Svetlana Lebedinski from the cities throughout the Metro Detroit area, western Michigan and the adjacent states of Ohio and Illinois.  Full services Immigration Law Firm serving Farmington Hills, West Bloomfield, Novi, Troy, Detroit, Hamtramck, Downriver, Commerce Twp, Walled Lake, Pontiac, Livonia, Ann Arbor, Ypsilanti, Howell, Wixom, Utica and beyond.

Print Print | Sitemap Recommend this page Recommend this page
© Lebedinski Law, P.C.

This website was created using 1&1 MyWebsite.